شرکت ها یا سازمان ها برای قرار گرفتن در مسیر رشد سودمند نیازمند شناسایی فرصت ها و تدوین استراتژی در این راستا باشند. شبکه توسعه محصول/بازار ( ماتریس آنسوف) یک ابزار سودمند در این راستا میباشد که ترکیبی از روش تحقیقات بازاریابی و تدوین استراتژی جهت ورود به بازارهای نو می باشد. این روش ماتریسی دارای دو بعد محصول و بازار می باشد که از تقارن آن ها چهار گزینه استراتژیک به شرح ذیل برای مدیران ایجاد می شود.
نفوذ در بازار فعلی
یعنی افزایش فروش محصولات یا خدمات فعلی به مشتریان فعلی بطور مثال در بازار ایران میتوان کافی شاپ های زنجیره ای ویونا را نام برد آن ها با افزایش تعداد شعباتشان سعی کردند مشتریانش در هر منطقه ای دسترسی به کافه ویونا را داشته باشند علاوه بر آن امکان مشاهده را برای مشتریان بیشتری فراهم کرد و با بهبود امکانات و خدمات خود سعی کرد تا مشتریانش را ترغیب به خرید بیشتر نماید. البته در این مدل از استراتژیهای دیگر نظیر توسعه افقی و خرید شرکت های رقیب، گذاشتن حراجی و تخفیفات ویژه، و اقداماتی جهت جلب و وفاداری مشتریان نام برد. این استراتژی همیشه جوابگو نیست و بهترین زمان برای این استراتژی زمانیست که بازار کشش فروش بیشتر را داشته باشد یا به زبان ساده تر سیر خرید یا درخواست مشتریان صعودیست.
توسعه بازار
یعنی توسعه مشتریان جدید برای محصولات یا خدمات فعلی میتوان اینطور تعریف کرد که قشر جدید یا طبقه خاصی از مشتریان را برای بازار هدف انتخاب کرد بطور مثال میتوان به شعب زنجیره ای آیس پک اشاره کرد که با راه اندازی در شهرهای مختلف مشتریان جدیدی در آن شهرها بدست آورد. این استراتژی زمانی مناسب است که بازار جدید اشباع نشده باشد و کشش و سرمایه لازم را داشته باشد
توسعه محصول یا خدمات
یعنی تغییر یا خلق کاری جدید به مشتریان فعلی بطور مثال می توان شرکت دلستر را نام برد که با اضافه کردن اسانس انواع میوه ها به ماءالشعیرهای خود آن دسته از افرادی را که طعم کلاسیک و تلخ مالت را دوست نداشتند وبه دنبال طعم شیرین تری بودند را به طبقه مشتریان خود اضافه کرد و حتی این محصولات را در ابعاد و سایز های مختلف به مشتریانشانش ارائه داد. این استراتژی زمانی مناسب است که آن صنعت دارای رشد بالایی است یا شرکت های رقیب محصولاتی با کیفیت و با قیمت رقابتی عرضه می کنند یا محصولات یا خدمات آن سازمان به اشباع رسیده باشند.
متنوع سازی (تنوع بخشی)
یعنی راه اندازی کالا یا خدمت جدید در فعالیت های غیرمرتبط با اهداف شرکت به نوعی کسب و کار جدید راه اندازی کردن بطور مثال می توان شرکت ارائه دهنده خدمات اینترنتی شاتل را نام برد که در صنعت رسانه وارد عرصه شد و با راه اندازی سایت آنلاین تماشای فیلم و سریال توانست مشتریان جدیدی بدست آورد. این استراتژی زمانی مناسب است که بازار در حال اشباع شدن باشد یا سازمان فرصت مناسبی جهت ورود به بازار جدید میابد و سرمایه لازم را نیز در دارا می باشد.
برای صاحبان کسب و کار
در دنیای بازاریابی ورود به بازارهای جدید نیازمند استراتژی و تحقیقات بازاریابی میباشد که شبکه توسعه محصول/بازار (ماتریس آنسوف) یکی از روش های مناسب در این راستا میباشد. برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.همچنین نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
مطالعه بیشتر
نوشتههای تازه
آدرس:
تهران، مفتح شمالی، کوچه دوازدهم، پلاک 11، واحد 6
تلفن : 09128406945
09190951296
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.